Papendal logo diapositief

Urban Sports Ground

Voor en door (urban) jongeren!

Op dit moment staat er nog geen nieuwe wereldbekerwedstrijd op de agenda. En dus ook geen Urban Sports.

Urban sports

De Urban Ground is dé plek waar urban sporten samenkomen. Skateboarden, freerunnen, tricking, freestyle BMX, calisthenics, E-games, een pumptrack, en nog veel meer! De Urban Sports Coalition verzorgt in samenwerking met Urban Scene Arnhem nóg meer (stoer) vertier voor jongeren!

Demonstraties BMX Flatland & Bike Trial

Als je geen genoeg kunt krijgen van het BMX-spektakel dan is het zeker een aanrader om te komen kijken bij Rick Koekoek en Dez Maarsen. Deze fietskunstenaars laten je ongelofelijke stunts zien in de disciplines Biketrial en Flatland. Kom naar de demo’s en neem deel aan een clinic.

Biketrial
Bij Biketrial ga je met een speciale fiets zonder zadel over uiteenlopende hindernissen. Rick Koekoek is één van de bekendste rijders van Nederland. In deze discipline heeft hij meer dan 300 prijzen gewonnen. In 2014 haalde hij het Guinness World Record met zijn “Highest Bunny hop”. Kom naar een demo van Rick en sta versteld! Volg een clinic en leer de beginselen van het Biketrial. Naast balansoefeningen wordt er aandacht geschonken aan stuurtechniek en het lezen van secties. Het enthousiasme van Rick is aanstekelijk, hij weet iedereen enthousiast te krijgen voor deze mooie sport.

Flatland
BMX Flatland is een vorm van freestyle BMX. Bij deze discipline voeren BMX’ers tricks uit op een vlakke ondergrond. Er zijn dus geen schansen of andere obstakels. Bij de tricks kun je denken aan combinaties van verschillende posities en rotaties van de fiets of het stuur achter elkaar. Dez Maarsen is één van Nederlands beste BMX Flatland rijders. Het gehele weekend kun je hem #OpPapendal zijn tricks zien doen. Probeer het zelf tijdens een clinic en krijg tips van Dez.

Daredevil kids playground

Speciaal voor de waaghalzen onder ons wordt er het gehele weekend #OpPapendal een daredevil playground ingericht. Kinderen kunnen zich vermaken met uiteenlopende activiteiten, zo kunnen ze deelnemen aan een clinic BMX of losgaan op de stormbaan. Van loopfietsen voor de allerkleinste waaghalzen, tot bubble voetbal & archery battle. Voor iedere leeftijdscategorie wat wils. Durf jij de uitdaging aan?

Papendal_2018_festival
BMX Papendal

Bijbehorende tags

Battles Clinics Demonstraties Urban