Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

UCI BMX Racing World Cup 2024

Over BMX Racing World Cup

In 2011 is de UCI BMX Racing World Cup voor het eerst naar Nederland gehaald. Een enorme mijlpaal. Sindsdien wordt de BMX World Cup ieder jaar #OpPapendal georganiseerd. Het event #OpPapendal is uitgegroeid tot een klassieker op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden.

Wist je dat het BMX Racing World Cup evenement #OpPapendal in 2013, 2017, 2018, 2019 én in 2022 is uitgeroepen tot ‘BEST EVENT‘ door de UCI. Wat zijn we trots!

Tijdens deze wedstrijden kunnen de (Nederlandse) rijders belangrijke punten scoren voor de olympische kwalificatie ranking. Deze olympische landen ranking gaat bepalen hoeveel rijders elk land naar de Olympische Spelen mag sturen.

Zomervreugde Festival: de verbinding tussen sport en cultuur
Gelijktijdig met dit duurzame topsportevenement vindt, direct naast de BMX baan, het Zomervreugde Festival plaats, waar we de verbinding leggen tussen sport & cultuur.

Jochem Schellens: “Inmiddels is het UCI BMX Racing World Cup event op Papendal uitgegroeid tot een klassieker op de kalender en vinden de wereldtoppers hun weg naar Papendal. Wij zijn ontzettend trots dat we wederom 2 rondes binnen dit prachtige evenement, waar we overigens voor de 5e keer de award voor ‘Best Event’ voor hebben gewonnen, voor de 11e keer mogen organiseren.”

Kalender UCI BMX Racing World Cup 2024:

Ronde 1 en 2: Rotorua (Nieuw Zeeland), 10-11 Februari 2024
Ronde 3 en 4: Brisbane (Australië), 24-25 Februari 2024
Ronde 5 en 6: Tulsa, USA, 27-28 April 2024

Over Papendal

Papendal is het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem, dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. In totaal trainen er 550 topsporters #OpPapendal, 200 van hen wonen in de woonaccommodaties op en nabij Papendal. Het unieke van het centrum is dat op één vierkante kilometer alle faciliteiten en voorzieningen voor de topsporters voorhanden zijn. Van trainingsfaciliteiten, tot medische begeleiding en optimale topsportvoeding.

Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Bijbehorende tags

BMX Supercross