Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

UCI BMX Racing World Cup 2023

Over BMX Supercross

In 2011 is de UCI BMX Supercross voor het eerst naar Nederland gehaald. Een enorme mijlpaal. Sindsdien wordt de BMX World Cup ieder jaar, met uitzondering van 2020 en 2021 vanwege COVID-19, #OpPapendal georganiseerd. Het event #OpPapendal is uitgegroeid tot een klassieker op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden. In 2021 hebben we wel het UCI WK BMX in augustus, met inachtneming van de destijds geldende maatregelen, kunnen organiseren. In september konden we ook de UEC BMX European Cup organiseren, welke samen viel met Zomevreugde gaat Framed Festival.

Wist je dat het BMX Supercross World Cup evenement #OpPapendal in 2013, 2017, 2018 én in 2019 is uitgeroepen tot ‘BEST EVENT‘ door de UCI. Wat zijn we trots!

 

Over Papendal

Papendal is het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem, dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. In totaal trainen er 550 topsporters #OpPapendal, 200 van hen wonen in de woonaccommodaties op en nabij Papendal. Het unieke van het centrum is dat op één vierkante kilometer alle faciliteiten en voorzieningen voor de topsporters voorhanden zijn. Van trainingsfaciliteiten, tot medische begeleiding en optimale topsportvoeding.

Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Bijbehorende tags

BMX Supercross