Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Strijden tijdens de Papendal Cup!

Méér dan... zomaar een wedstrijd op Papendal!

Opgelet aan alle BMX liefhebbers! Wij hebben heel tof nieuws. In het weekend van 24 en 25 juni, tijdens hét topsportevenement UCI BMX Racing World Cup 2023, vindt voor het eerst de Papendal Cup plaats #OpPapendal! Een onofficiële wedstrijd op de échte BMX-baan (5 meter startheuvel) speciaal voor de jeugd van 11 tot en met 16 jaar! Helemaal geweldig is dat je in een team wordt geplaatst van mogelijk jouw favoriete TeamNL BMX’er! Wie weet rijd jij wel voor Team Niek! Met jouw team ga je de strijd aan tegen jouw leeftijdsgenoten van de andere teams!

Er zijn meerdere leeftijdscategorieën en ook de meiden strijden apart van de jongens. Daarnaast kun je jouw held ook in actie zien, want jij krijgt zaterdag en zondag toegang tot de UCI BMX Racing World Cup! Dus ben jij een échte BMX-liefhebber, heb jij een KNWU-licentie met een UCI code, beschikbaar op 24 en 25 juni 2023 en wil jij net als jouw BMX-held in actie komen?

Leeftijdsgroepen
Jongens: 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar, 16 jaar
Meiden: 11/12 jaar, 13/14 jaar, 15/16 jaar

De inschrijfkosten voor één deelnemer bedragen € 35,-. En met jouw inschrijving…

 • mag je deelnemen aan de BMX Papendal Cup op 24 (kwalificatie) en 25 juni (finale) 2023 indien je beschikt over een KNWU-licentie met een UCI code;
 • krijg je zaterdag en zondag toegang tot de UCI BMX Racing World Cup;
 • ontvang je een stuurbordje;
 • krijg je als rijder toegang tot de Team Area van de BMX Papendal Cup (begeleiding krijgt toegang tot een aparte team area en tribunes);
 • mag je 4 vrienden uitnodigen die toegang krijgen tot de tribune van de BMX Papendal Cup & UCI BMX Racing World Cup op zondag voor maar € 10! (na inschrijving ontvang je per mail een kortingscode). Juichen jouw vrienden jou naar de eerste plaats?;
 • kun je per deelnemer voor € 11,- een begeleidersticket kopen die op zondag toegang geeft tot de UCI BMX Racing World Cup en tot de Team Area van de BMX Papendal Cup.

Wauw, hoe tof is dat? En er is meer! Jij kunt zelf en/of met je team in de prijzen vallen! Het winnende team krijgt namelijk een clinic van hun teamleider. Ontvang extra tips & tricks en ontwikkel jouw talent nog meer! Misschien sta jij ooit wel in de schoenen van jouw held. Daarnaast zijn er natuurlijk per categorie ook prijzen te winnen! Eindig jij op de eerste, tweede of derde plaats binnen jouw categorie? Dan win jij een mooi geldbedrag! (1e prijs – € 100,- | 2e prijs – € 50,- | 3e prijs – € 25,-). Wie eindigt er op het podium?

Méér dan... jouw held!

Hoe gaaf is dat! Alle teams worden vertegenwoordigd door een rijder van TeamNL! Elk team is gemengd en heeft deelnemers uit de verschillende categorieën. Jij strijdt dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor je team! Welk team behaalt de meeste punten en wint een clinic? De indeling van de teams wordt 6 weken van te voren bekend gemaakt door een loting met TeamNL. Nog even in spanning afwachten in welk team je komt dus!

Mitchel Schotman

Dave vd Burg

Merel Smulders

Judy Baauw

Jay Schippers

Niek Kimmann

Laura Smulders

Ynze Oegema

Belangrijkste informatie

Wij hebben speciaal voor jou nog even de feiten op een rij gezet!

 • Een team is gemengd en bestaat uit deelnemers van verschillende leeftijdscategorieën.
 • Om deel te nemen aan de Papendal Cup ben je minimaal 11 en maximaal 16 jaar oud.
 • Je hebt een KNWU-licentie met een UCI code.
 • Alle teams worden vertegenwoordigd door een rijder van TeamNL. Let op! Het gaat hierbij alleen om een teamnaam. De rijders hebben geen actieve rol in begeleiding vanwege hun deelname aan de UCI BMX Racing World Cup.
 • Per leeftijdscategorie vinden er races plaats. Jij strijdt dus altijd tegen leeftijdsgenoten!
 • Je bent beschikbaar op 24 juni voor de kwalificatie en 25 juni voor de finale!
 • Alle deelnemers gaan door naar de finale. Je plek in de 1e rit bepaald de volgorde van het kiezen van een startplek in de finale.
 • De inschrijfkosten per deelnemer bedragen € 35,-. Je mag deelnemen aan de Papendal Cup, krijgt zaterdag en zondag toegang tot de UCI BMX Racing World Cup en ontvangt een stuurbordje!
 • Je krijgt als rijder toegang tot de Team Area van de BMX Papendal Cup (begeleiding krijgt toegang tot een aparte team area en tribunes).

Bijbehorende tags

Programma