Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Zomervreugde terug naar de basis als eendaags festival op Papendal Arnhem

23/05/2023

Na twee succesvolle edities als weekendfestival keert Zomervreugde in juni 2023 terug als eendaags festival. Met populaire live-acts als Bilal Wahib, Idaly, Poke en een compleet vernieuwde disco/house stage strijkt het veelzijdige muziekfestival zaterdag 24 juni 2023 voor de inmiddels vierde keer neer op de groene oase van Papendal Arnhem.

De nieuwe vorm die voortkwam uit de samenwerking met Framed Festival/Papendal in 2021 bleek een groot succes, maar na twee weekend edities heeft de organisatie besloten om de programmering voor Zomervreugde weer te concentreren op één dag, om zo de beleving voor de bezoeker te vergroten.

Terug naar de basis en beleving vergroten
Inmiddels 4 jaar geleden begon Zomervreugde Festival als eendaags festival op de zaterdag. In 2021 transformeerde het evenement, mede door de omstandigheden, tot een weekendfestival in samenwerking met Framed Festival/Papendal. Artiesten als Antoon, Bizzey, Broederliefde, Froukje en Tabitha beklommen daarbij de Zomervreugde mainstage en bezoekers konden genieten van de unieke combinatie van muziek en sport op een paradijselijke locatie.

Met twee jaren opeenvolgend een uitverkochte zaterdag kwam al snel naar voren dat deze dag veruit favoriet is. Ook de input vanuit de jaarlijkse bezoekers enquête was voor de organisatie een bevestiging dat de keuze om de programmering voor Zomervreugde weer te concentreren op één dag de juiste is. Het festival gaat daarom terug naar de basis om de beleving voor de bezoekers te vergroten.

“We zetten dit jaar echt in om de beleving voor die zaterdag te optimaliseren voor de bezoeker. Door niet alleen het programma en de toffe activiteiten maar juist ook de Zomervreugde community op één dag samen te brengen. Op de mainstage kun je genieten van populaire vernieuwende live-acts als Bilal Wahib, Poke en rapper Idaly, die dit jaar startte met een #1 notering in de album charts. Bij onze compleet vernieuwde disco/house area kun je non-stop dansen met smaakmakers Bella & Cleanfield, Tonno Disko en Shady Lady. De vertrouwde en altijd volle Silent Disco area keert uiteraard terug, net als de karaoke-bus, street art en gekke tafeltennis. Maar je kunt ook deelnemen aan nieuwe activiteiten als skimboarden en panna kooi. Kortom: meer beleving, meer vreugde!” aldus Niels Leferink, programmeur en één van de initiatiefnemers van het festival.

UCI BMX Racing World Cup + Luxor Live Zomerpodium
Papendal Arnhem blijft nog wel het hele weekend in het teken staan van BMX, zo vindt op 24 en 25 juni de officiële UCI BMX Racing World Cup plaats en zijn er verschillende sportieve clinics, professionele dance battles en spelactiviteiten. Op de zaterdag worden deze activiteiten wederom gekoppeld aan de Zomervreugde programmering. Op de zondag wordt het BMX programma gecombineerd met het Luxor Live Zomerpodium, waar je kunt genieten van diverse pop, indie en hiphop live-acts.

Zomervreugde Festival vindt plaats op 24 juni 2023 op Papendal in Arnhem. Inmiddels zijn alle pre- sale & early tickets binnen een mum van tijd uitverkocht. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.zomervreugdefestival.nl.

Bezoekers van Zomervreugde en Luxor Live Zomerpodium mogen de UCI BMX Racing World Cup gratis bijwonen.