Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Wereldtop naar derde en vierde ronde van UCI BMX World Cup #opPapendal

10/05/2019

Op 10, 11 en 12 mei staat Papendal in het teken van de World Cup BMX. Tegelijkertijd vindt ook het FRAMED Festival plaats. Daarmee is er gedurende drie dagen voor ieder wat wils #OpPapendal: sport en entertainment op hoog niveau.

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei worden #OpPapendal de derde en vierde ronde van UCI BMX Supercross wereldbekerwedstrijden verreden. In totaal staan er 219 rijders aan de start. Zij zijn afkomstig uit 27 landen. Nederland kent een grote vertegenwoordiging met twintig mannen en zeven vrouwen. Onder hen onder meer Niek Kimmann, winnaar van de wereldbeker in 2018, en wereldkampioene Laura Smulders, die in 2018 ook de wereldbeker in de wacht wist te slepen.

Dit jaar worden er acht wereldbekerwedstrijden gehouden op vier locaties (twee rondes per locatie). Hier kunnen de rijders belangrijke punten scoren voor de UCI-ranking, die weer van belang is in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hoe hoger een land op de ranking, des te meer landgenoten mee mogen doen aan de Spelen.

Op vrijdag 10 mei vindt in aanloop naar de wereldbekerwedstrijden de strijd om de Talent Cup Papendal plaats.

Tegelijkertijd staat Papendal ook in het teken van het Framed Festival, dat zich kenmerkt door smakelijke burgers, ambachtelijke pizza’s en een lekker drankje gecombineerd met goede muziek en een uitstekend entertainmentprogramma voor het hele gezin. Onder anderen Maan, Bokoesam, Snelle, Navarone en Vinchenzo sieren hier het affiche. Speciaal voor de kids worden BMX clinics georganiseerd en zijn er springkussens, pumptracks, archery battle, bubble voetbal en een stormbaan te vinden. Nieuw dit jaar is de Urban Ground, met spectaculaire dance battles. De eerste dag van Framed Festival is gratis toegankelijk.