Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

UCI BMX Racing World Cup 2022 #OpPapendal verkozen tot ‘Best Event’

19/12/2022
Voor de 5e keer mag Papendal de award voor ‘Best Event’ in ontvangst nemen.

De UCI BMX Racing World Cup 2022 op Papendal is voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Event’ van de UCI BMX World Cup serie. Dit heeft de Union Cycliste Internationale (UCI) op vrijdag 16 december 2022 bekend gemaakt.

Na de edities in 2013, 2017, 2018 en 2019 is dit de vijfde keer dat de BMX Racing World Cup op Papendal wordt uitgeroepen tot het beste evenement van het jaar. Ieder jaar wordt dit bepaald door een panel van internationale rijders en coaches, sponsoren, stakeholders én de Internationale wielerfederatie UCI.

“Er wordt met het panel gekeken naar verschillende factoren om tot deze beslissing te komen. Vooral de algehele kwaliteit van de organisatie blijft opvallen. Het feit dat dit de 5e keer is dat de titel ‘Best Event’ naar Papendal gaat, geeft aan dat zij consistent zijn in het neerzetten van dit fantastische topsportevenement”, aldus de UCI.

Jochem Schellens, directeur Hotel- en Sportcentrum Papendal: “Het is ongekend dat we voor de 5e keer zijn uitgeroepen tot ‘Best Event’ door de UCI. Het feit dat de constante kwaliteit van het evenement benadrukt wordt geeft aan dat we met de gehele organisatie én vrijwilligers een evenement neerzetten waar we ontzettend trots op mogen zijn. Deze waardering motiveert ons team om de komende editie wéér net zo succesvol te organiseren.”

UCI BMX Racing World Cup 2023
Op 24 en 25 juni 2025 organiseert Papendal voor de 11e keer de UCI BMX Racing World Cup #OpPapendal. Moedig onze nationale helden aan zoals Niek Kimmann (wereldkampioen 2015 en 2021 én olympisch kampioen 2020), Laura Smulders (brons Olympische Spelen Londen, wereldkampioen 2018) en Merel Smulders (brons Olympische Spelen 2020), maar geniet ook van de andere internationale toppers! Gelijktijdig met dit duurzame topsport evenement vindt, direct naast de BMX baan, het Zomervreugde Festival plaats, waar we de verbinding leggen tussen sport & cultuur. Meer weten: www.bmxpapendal.nl

Bijbehorende tags

Best Event BMX