Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Samenwerking rondom thema Sport en Voeding

01/05/2019

Provincie Gelderland, Albert Heijn (22 vestigingen in de omgeving van Arnhem) en Papendal slaan de handen ineen rondom het thema Sport & Voeding. Onder de noemer ‘Happie’ ontwikkelden de 3 partijen een nieuw concept. Hiermee tonen ze aan dat gezond eten lekker en betaalbaar is. Tijdens het FRAMED Festival in combinatie met de UCI BMX Supercross World Cup, dat op 10, 11 en 12 mei 2019 plaatsvindt op Papendal, is voor het eerst van het gezonde en betaalbare voedingsaanbod te genieten.

Investeren in sport

We investeren in sport. Zo haalde Gelderland onlangs het WK BMX (2021) en WK Volleybal vrouwen (2022) naar Nederland. Het gaat daarbij niet alleen om topsport, maar ook om de side events en maatschappelijke impact die deze evenementen met zich meebrengen. Daarin leggen we onder meer de focus op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van sport, voeding en gezondheid. Doel is deze cross-overs te versterken en initiatieven op dit vlak te verbinden.

Jan Markink, gedeputeerde sport: ‘Er is veel maatschappelijke en politieke belangstelling voor thema’s als gezondheid en vitaliteit. In 2019 organiseert provincie Gelderland daarom het themajaar Sport & Voeding. Samen met onze partners werken we onder meer aan gezondere voeding bij sportevenementen en verenigingen. We organiseren bijeenkomsten, brengen partijen bij elkaar en stimuleren innovaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid.’

Albert Heijn

Thijs de Bruijn van Albert Heijn: ‘We zijn vorig jaar met een aantal Albert Heijn-vestigingen gestart met de samenwerking met het FRAMED Festival. Deze samenwerking kwam toen tot stand door thema’s als Sport & Gezondheid. Dit jaar hebben we wederom een mooie samenwerking, ditmaal met maar liefst 22 Albert Heijn-winkels. Van Arnhem, Velp tot Driebergen, Doorn en alles wat ertussen ligt. Een samenwerking waarin klanten kunnen sparen voor een 2e kaartje gratis voor het festival, maar vooral een samenwerking op gebied van gezondheid en voeding. Tevens wordt er goed gezorgd voor de medewerkers van Albert Heijn en profiteren zij ook van deze samenwerking. Wij zijn als Albert Heijn niet voor niets de meest duurzame supermarkt van Nederland. Met het concept ‘Happie’ verwachten wij goede, gezonde, maar ook lekkere en betaalbare producten aan de festivalgangers te presenteren.’

Combinatie

De combinatie van FRAMED Festival en de UCI BMX Supercross World Cup zorgt 3 dagen lang voor een optimale mix van sport en entertainment op Papendal. Het evenement is de laatste 2 jaar door de internationale wielerunie UCI uitgeroepen tot Best Event van het jaar. Mede door de unieke combinatie van muziek, entertainment, food en topsport. Bovendien is Papendal voor 2021 aangewezen als organisator van de Wereldkampioenschappen BMX.