Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Papendal tekent UCI Climate Action Charter

18/11/2022

Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor mensen over de hele wereld. Als we nu niet handelen om de uitstoot te verminderen zal dit op een snelle en ingrijpende manier merkbaar zijn in onze toekomstige samenleving, maar ook in de wielersport. De IPCC Rapporten zijn overduidelijk: het is tijd voor actie! De wetenschap vertelt ons dat de fiets een vitale rol speelt in wereldwijde klimaatactie. De UCI, als verenigde wielerfamilie, neemt de verantwoordelijk om klimaat uitdagingen, die door de wielersport ontstaan, aan te gaan ter verbetering van het milieu en het bevorderen van de voordelen van meer fietsgebruik. De UCI heeft een een ‘Climate Action Charter’ opgesteld met beloftes om te werken naar een duurzame toekomst. Organisaties verbonden aan de UCI, zoals Papendal, erkennen de stappen die ondernomen moeten worden om de CO2 uitstoot van de wielersport flink te reduceren richting 2030.

Vandaag, 18 november 2022, tekent ook Papendal deze Climate Action Charter en houdt zich aan de beloftes om te bouwen aan een duurzame toekomst binnen de wielersport.

Benieuwd naar de beloftes binnen deze Climate Action Charter en welke organisaties zich hiervoor sterk maken? Lees het volledige persbericht hier.