Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Papendal organiseert voor de 10e keer de UCI BMX Racing World Cup 2022

08/03/2022

Dit jaar worden er acht UCI BMX Racing wereldbekerwedstrijden gehouden op 3 locaties. Hier kunnen de Nederlandse rijders belangrijke punten scoren voor de UCI ranking. Op 11 en 12 juni vinden twee van die wereldbekerwedstrijden plaats op Papendal. Dit is de 10e keer dat de organisatie van een wereldbeker in handen ligt van Papendal.

Zowel op zaterdag 11 juni als op zondag 12 juni wordt een UCI BMX Racing World Cup ronde verreden. De vrijdag is gereserveerd voor de trainingen. Ook is er een nieuwe klasse toegevoegd: ‘under 23’ waardoor er 2 extra finales (U23 men en U23 women) in deze klasse zijn bijgekomen op beide dagen. Deze nieuwe klasse biedt rijders de mogelijkheid om deel te nemen aan de UCI BMX Supercross series zonder meteen tegen de Elite rijders te moeten racen. Het format is gelijk aan die van de Elite rijders. Met de toevoeging van deze nieuwe klasse krijgen rijders meer kans om de finale te behalen.

Jochem Schellens, directeur sportcentrum en hotel Papendal: “Dat we alweer voor de 10e keer de UCI BMX Racing World cup #OpPapendal mogen organiseren zegt heel wat over het vertrouwen dat de UCI in ons heeft. Daar zijn we natuurlijk uitermate trots op. Dit topsportevenement  biedt een prachtig podium voor onze Nederlandse rijders om in eigen land én voor hun eigen fans te kunnen strijden.”

Niek Kimmann, Olympisch kampioen Tokyo 2020 én wereldkampioen 2021:Het is fantastisch dat Papendal voor de 10e keer de UCI BMX Racing World Cup organiseert. Er is niets mooiers dan op deze, voor mij vertrouwde baan, voor eigen fans te mogen racen. Ik kijk er alweer naar uit.”

De andere locaties voor de UCI BMX Racing World cup 2022 zijn;
Ronde 1 & 2: 28 en 29 mei 2022 in Glasgow
Ronde 5, 6, 7 & 8: 24 en 25 september, 1 en 2 oktober 2022 in Bogota

Gelijktijdig met dit duurzame topsport evenement vindt, direct naast de BMX baan, het Zomervreugde Festival plaats, waar we de verbinding leggen tussen sport & cultuur. Mede dankzij de samenwerking met de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem kunnen we weer rekenen op een succesvolle editie.

Inmiddels is het programma voor het raceweekend ook bekend gemaakt. Dit programma en meer informatie over dit evenement vind je op: www.bmxpapendal.nl

Bijbehorende tags

BMX 2022 Papendal