Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

In gesprek met Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland.

20/06/2023

Wij zijn ontzettend trots op het feit dat Toyota de official car supplier is van de 2023 UCI BMX Racing World Cup. Voor Papendal staat duurzaamheid hoog in het vaandel en juist daarom vinden wij de partnership met Toyota ontzettend waardevol! Uiteraard wilde we graag meer weten over hoe Toyota de weg naar Zero Emission ziet. Wij gingen in gesprek met Erwin Jongh, programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland. Lees je mee?

Wat betekent duurzaamheid voor Toyota en hoe zien we dit terug?
Duurzaamheid zit in het fundament van Toyota. Sinds de oprichting is het bedrijf altijd geweest om op een zinvolle manier bij te dragen aan de maatschappij, door te zoeken naar eenvoudigere manieren om dingen te doen. Dit komt voort uit de motivatie van de oprichter van Toyota om een automatisch weefgetouw te maken om de werklast van zijn moeder te verlichten. Toyota past deze ‘mensgerichte’ filosofie nog steeds toe. Centraal staat het concept dat technologie moet bijdragen aan het geluk en de gezondheid van mensen. Bij gezondheid hoort ook dat je het milieu beschermt.

Dit laatste doen we op de eerste plaats door voertuigen te ontwikkelen die de natuur zo min mogelijk belasten, maar ook door te werken aan een schonere en efficiëntere productiemethoden.

Toyota praat over een wereldwijde milieumissie. Wat houdt dit precies in?
In 2015 heeft Toyota de Environmental Challenge 2050 opgesteld. Het omvat zes verschillende uitdagingen of ‘challenges’ op alle facetten van onze bedrijfsvoering, van de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën tot het stimuleren van een circulaire economie en het reduceren van onze uitstoot naar nul. Dit laatste geldt voor de hele levenscyclus van onze producten, inclusief de productie. Op onze site kun je alle details vinden: https://www.toyota.nl/ontdek-toyota/milieu/challenge-2050

Wat zijn de ambities van Toyota op het gebied van duurzaamheid?
Toyota heeft een duidelijke doelstelling om de CO2-uitstoot de komende jaren sterk terug te dringen. In Europa wil Toyota in 2040 volledig CO2-neutraal zijn. In 2050 wil Toyota dit wereldwijd gerealiseerd hebben. Met alleen uitstootvrije auto’s ben je er dan niet, de hele productieketen moet CO2-neutraal worden en daar wordt hard aan gewerkt. Door slim met energie om te gaan in fabrieken, steeds meer te recyclen en gebruik te maken van gerecyclede materialen gaan we steeds een stap verder om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Wat is de ultieme eco-auto volgens Toyota?
Toyota probeert alle klanten mee te krijgen in de CO2-reductie. Met de nieuwe bZ4X, die tijdens het evenement ook te zien is, zet Toyota een volgende stap op het gebied van batterij-elektrisch rijden en met de Mirai hebben we alweer de tweede generatie waterstof-elektrische auto.

Ook op het gebied van bedrijfswagens heeft Toyota batterij-elektrische oplossing met de Proace en Proace City. De komende jaren volgen er nog veel meer batterij-elektrische producten van Toyota.

Tegelijkertijd blijven we ook onze hybrides doorontwikkelen. Sinds de lancering van de eerste Prius in 1997 wordt die techniek steeds fijngeslepen en inmiddels bieden we hybrides aan in alle vormen en maten. Voor veel klanten betekent een hybride-elektrische auto al een grote reductie in de CO2-uitstoot.

Onze ultieme eco-auto is er dus niet één, maar het doel is altijd gelijk: zoveel mogelijk uitstoot terugdringen, zonder daarbij klanten achter te laten.

Tot slot, Wat is de voornaamste reden om Official Car Supplier te zijn tijdens het 2023 UCI BMX Racing World Cup evenement op Papendal?

Toyota is Global Official Mobility partner van de Olympische en Paralympische Spelen. Ons motto is Mobility for all, mobiliteit voor iedereen. We zijn ervan overtuigd dat mobiliteit verder gaat dan alleen auto’s. Het aangaan van uitdagingen en waarmaken van dromen hoort daar ook bij. Op de Spelen maar ook op de UCI BMX Racing World Cup worden bijzondere prestaties neergezet. Telkens wordt weer bewezen dat niets onhaalbaar is, met de kracht van bewegen kan het onmogelijke mogelijk worden gemaakt! Deze idealen maken ons trotse partner van de Spelen en de UCI BMX Racing World Cup 2023.