Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

Een geslaagd weekend: BMX World Cup #OpPapendal

15/05/2019

Afgelopen weekend (10, 11 en 12 mei) vond al weer de 9e editie van de BMX World Cup in combinatie met Framed Festival (voor de 3e keer) #OpPapendal plaats. We kijken terug op een geweldig weekend, waarbij 17.000 bezoekers genoten van de spannendste BMX-wedstrijden, lekkerste foodtrucks, coolste activiteiten en gave optredens! Onze Nederlandse BMX’ers werden volop aangemoedigd. En met succes!

Een succesvol weekend voor Nederland

Op vrijdag 10 mei was er gratis entree en konden bezoekers alvast een kijkje komen nemen bij de training van de BMX’ers en op het Framed Festival. Er stonden verschillende workshops/clinics/shows op de planning, kinderen konden hun energie kwijt bij de Daredevil Playground en lekker eten terwijl verschillende artiesten hun mooiste nummers zongen. Daarnaast vond ’s middags ook de Talentencup plaats. BMX-talenten konden zich opgeven en één dag voor de grote wedstrijden al laten zien wat ze in huis hadden. Tim Goossens was de uiteindelijke winnaar van de BMX Talentencup 2019! Van harte gefeliciteerd Tim.

Zaterdag 11 mei was het dan zover: ronde 3 van de BMX World Cup stond op het programma. 219 deelnemers uit 27 verschillende landen kwamen in actie #OpPapendal. Dat de Nederlandse BMX’ers goed in vorm zijn bleek wel weer! Velen behaalden de kwartfinale/ halve finale. In de finale stonden uiteindelijk vijf Nederlanders aan het starthek. Judy Baauw, Laura Smulders, Merel Smulders en Ruby Huisman gingen de strijd aan bij de vrouwen. Bij de mannen stond Niek Kimmann in de finale. Door de sterke tegenstanders was de finale natuurlijk niet zo maar uitgemaakte zaak. Bij de vrouwen haalden maar liefst twee Nederlanders het podium. Judy Baauw won voor het eerst een BMX World Cup ronde en Laura Smulders pakte een mooie derde plaats. Bij de mannen was de enige Nederlander te sterk voor zijn tegenstanders. Niek Kimman won de derde ronde #OpPapendal!

Zondag 12 mei begonnen de BMX’ers de dag weer vol goede moed! Daar hadden ze natuurlijk ook alle aanleiding toe, na de eerste succesvolle dag. Ook zondag reden de Nederlandse BMX’ers erg goed en kwamen ze veel rondes door. Bij de vrouwen haalden wederom Judy Baauw en Laura Smulders de finale. Ruby Huisman viel eerder al uit tijdens de halve finale, door een pijnlijke val. Tijdens de finale liet Laura Smulders duidelijk haar talent zien, wat resulteerde in een overwinning! Bij de mannen stond Niek Kimmann net als zaterdag ook in de finale. Hij startte vanaf zijn favoriete plek 8 en dit was wederom succesvol. Met een vliegende start kwam hij als eerste de bocht door, waarnaar hij zijn eerste plek niet meer weggaf. Met een tijd van onder de 35.3 won hij ook ronde 4 van de BMX World Cup #OpPapendal.

Framed Festival

Er was nog veel meer te doen dan BMX-wedstrijden kijken! Tijdens de pauzes konden de bezoekers genieten van de muziek op Framed Festival. De headliners zorgden voor veel positieve reacties. Op zaterdag kwamen Vinchenzo en Navarone een feestje bouwen en op zondag trokken Maan, Snelle en Bokoesam veel kijkers! Daarnaast was de Urban Ground nieuw dit jaar! Hieronder viel Urban Sports, bijvoorbeeld calisthenics, freerunning en skateboarden en Urban Arts, zoals hiphop en urban acrobatics. Dat de Urban Ground perfect bij Framed Festival, en dus de BMX-sport, past was goed te zien. Veel positieve reacties! Kinderen konden het hele weekend ook hun energie kwijt op de Daredevils Playground. Je kon hier leren BMX’en op de pumptrack, door de lucht vliegen in de zweefmolen of meedoen aan Bubbel Voetbal. Door middel van Framed Festival is de BMX-sport bij nog meer mensen onder de aandacht gekomen.

Met vier keer een Nederlandse overwinning en één keer een derde plek was het een succesvol weekend! In juni staan rondes 5&6 van de BMX World Cup op het programma. Hopelijk doen de Nederlanders het dan net zo goed als afgelopen weekend. We zien je graag weer tijdens de BMX World Cup in 2020 #OpPapendal!