Koop tickets nu

BMX-wereldtop naar Papendal! Jij komt toch ook?

Papendal logo diapositief

BMX World Cup Papendal verkozen tot ‘best event’

20/12/2019
Best event voor de derde keer op rij

De UCI BMX Supercross World Cup 2019 op Papendal is voor het derde jaar op rij verkozen tot ‘best event’ van de UCI BMX World Cup serie. Dat bepaalden internationale rijders en coaches, de media, sponsoren en de Internationale wielerfederatie UCI.

Na de edities in 2013, 2017 en 2018 is het de vierde keer dat de BMX World Cup op Papendal wordt uitgeroepen tot beste evenement van het jaar.

Jochem Schellens, directeur Papendal: “Het is ongekend dat we deze award drie jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Een hele mooie waardering voor onze inspanningen en een extra stimulans om volgend jaar een nog beter evenement neer te zetten én om in 2021 met alle betrokken partijen een ongeëvenaard wereldkampioenschap te realiseren.”

UCI BMX Supercross World Cup 2019

Naast de wereldbeker op Papendal werden er in 2019 World Cup rondes verreden in Manchester (Groot-Brittanië), Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk), Rock Hill (Amerika) & Santiago del Estero (Argentinië). Op Papendal was er tweemaal winst voor Niek Kimmann en ook bij de dames gingen de overwinningen naar Nederlandse rijders, Judy Baauw won op zaterdag en Laura Smulders op zondag.

Editie 2020 & European Cup

In 2020 gaat de BMX wereldtop op Papendal de strijd met elkaar aan in het weekend van 2 en 3 mei. Het is dan het tiende jaar dat de BMX wereldbeker op Papendal wordt gehouden. Een week eerder, in het weekend van 25 en 26 april organiseert Papendal voor het eerst de UEC BMX European Cup. Een Europese wedstrijd waar naar verwachting 1.500 BMX’ers aan de start verschijnen, met uiteenlopende leeftijden vanaf 7 jaar oud t/m 45+.

WK BMX 2021

Het WK BMX wordt gehouden van 25 juli t/m 31 juli 2021. In totaal strijden er 3.500 BMX’ers om de wereldtitels, in diverse categorieën vanaf 8 jaar. De races op Papendal worden gecombineerd met diverse side-events, zowel in aanloop naar het evenement als tijdens het kampioenschap. Voor de organisatie van het WK werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.