Papendal logo diapositief

BMX Supercross

Over BMX Supercross

In 2011 is de UCI BMX Supercross voor het eerst naar Nederland gehaald. Een enorme mijlpaal. Sindsdien wordt de BMX World Cup ieder jaar #OpPapendal georganiseerd. Het event #OpPapendal is uitgegroeid tot een klassieker op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden.

Wist je dat het BMX Supercross World Cup evenement #OpPapendal in 2013, 2017, 2018 én in 2019 is uitgeroepen tot ‘BEST EVENT‘ door de UCI. Wat zijn we trots!

Na de editie van 2012 is in 2013 gestart met een uitbreiding van het evenement: het Papendal Bike Event. Vanaf 2014 stond er een volwaardig bike evenement met naast de UCI BMX Supercross andere fietsevenementen. Denk dan aan de Gert Jakobs Classic, het NK MTB Eliminator, het NK MTB Team Relay en allerlei kleinere activiteiten voor kinderen. Vanaf 2017 organiseren we drie grote evenementen tegelijkertijd om een groter publiek te laten kennismaken met de spectaculaire BMX sport. De BMX wereldbeker, het naastgelegen Framed Festival en een wielertocht; de ronde van Arnhem, powered by Mantel een geweldige toertocht in,- en rondom het natuurrijke Arnhem! Een spectaculair weekend met spannende races, muziek en lekker eten & drinken.

Op dit moment is er nog niet bekend wanneer er een nieuwe wereldbekerwedstrijd #OpPapendal gehouden wordt.

Over Papendal

Papendal is het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem, dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. In totaal trainen er 550 topsporters #OpPapendal, 200 van hen wonen in de woonaccommodaties op en nabij Papendal. Het unieke van het centrum is dat op één vierkante kilometer alle faciliteiten en voorzieningen voor de topsporters voorhanden zijn. Van trainingsfaciliteiten, tot medische begeleiding en optimale topsportvoeding.

Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Bijbehorende tags

BMX Supercross